Steunt u ons ook?

Met uw bijdrage kunnen wij blijven waarschuwen voor de gevaren van discriminatie en de herinnering aan de Holocaust levend houden – ook bij nieuwe generaties.

Het Nederlands Auschwitz Comité wordt volledig gedragen door vrijwilligers. De kosten die wij maken voor het realiseren van onze activiteiten worden betaald uit giften en donaties. Daarom is uw steun enorm belangrijk.

Welke vorm van doneren kiest u?

U kunt ons steunen door eenmalig een bedrag over te maken. Via een automatische incasso kunt u ons ook steunen met een vast bedrag per maand of per jaar. Donateurs die per jaar 20,00 euro of meer doneren ontvangen - als zij dat willen - vier keer per jaar het Auschwitz Bulletin.

Een andere mogelijkheid is het doneren door middel van legaten en nalatenschappen. Het is mogelijk dat erflaters, door het instellen van een apart fonds, hun naam rechtstreeks aan een goed doel verbinden. Neem voor deze mogelijkheid contact op met uw notaris.

Belastingvoordeel bij doneren

Het Nederlands Auschwitz Comité is een culturele ANBI instelling. Donateurs van een ANBI instelling mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Ons ANBI nummer is: 8160 48 770

Om in aanmerking te komen voor de aftrek van periodieke giften, moeten de donateur en de ANBI instelling de gift vastleggen in een overeenkomst.
Download het formulier met deze overeenkomst tussen schenker en ontvangen. U vindt meer informatie over belastingvoordeel bij doneren op de website van de belastingdienst.

Veilig betalen

U kunt op deze website betalen via iDeal, CreditCard of met een opdracht tot een eenmalige of periodieke machting tot Automatisch Incasso. De betalingen lopen via een beveiligde verbinding. Op uw bankafschrift staat bij de betaling van uw donatie: Stichting Derdengelden Buckaroo.

Lukt het niet om uw donatie via de website af te ronden? Stuur een berichtje naar webmaster@auschwitz.nl. Onze webmaster helpt u graag verder!

Betaalt u liever niet via een website?

U kunt uw bijdrage ook direct overmaken:
t.n.v. Nederlands Auschwitz Comité, Amsterdam
IBAN: NL53ABNA0414646282 en BIC: ABNANL2A

Wij zijn blij met iedere bijdrage!

 

Velden met een * zijn verplicht!

Nooit Meer Auschwitz

Steun ons met een éénmalige of periodieke donatieUw gegevens

Auschwitz bulletin
Wilt u 4x per jaar het Auschwitz bulletin ontvangen?
(Bij donaties van €20,00 euro per jaar of meer)
Betaling

Privacy | SEPA disclaimer

Meer over het Comité

Over ons

Na de oorlog was er in Nederland weinig begrip voor de overlevenden van de concentratiekampen. Men zocht steun bij elkaar. Dat gebeurde ook toen er getuigen werden gezocht voor de te voeren processen tegen nazimisdadigers. Een van de gevolgen hiervan was de oprichting in 1956 van het Nederlands Auschwitz Comité.

Lees verder

Hoe het begon

In 1956 benaderde het Internationaal Auschwitz Comité in Wenen Nederlandse Auschwitz-overlevenden met het verzoek vrouwen te zoeken die wilden getuigen in het proces tegen C. Clauberg. Deze nazi-arts was berucht om zijn medische experimenten in Auschwitz. Er werd een oproep geplaatst voor een openbare bijeenkomst en daarmee was het Nederlands Auschwitz Comité geboren.

Lees verder

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!