Polenreis Nederlands Auschwitz Comité en Nederlandse Politie.

Een grote delegatie van de Nederlandse politie was in april 2017 in Polen op een door het Nederlands Auschwitz Comité en het Joods politienetwerk georganiseerde reis naar de vernietigingskampen.

Het werd een indrukwekkende reis waar niet alleen over de geschiedenis gesproken werd maar waar nadrukkelijk ook de link werd gelegd naar de huidige verharding in onze maatschappij en de toekomst van Nederland. Een Nederland waar Joden bang zijn met een keppeltje te lopen en homostellen niet meer hand in hand over straat durven.

Trouw schreef een artikel over deze reis:  Auschwitz vertelt de Nederlandse politie ook over het heden (link opent in nieuw venster).

De deelnemers zijn zich nu nog meer bewust van het feit dat de Holocaust niet alleen geschiedenis is. Het gevaar dat dit opnieuw gebeurt is groot . Uitsluiting, polarisering en verharding zijn actuele onderwerpen. Daarom is het van belang om het verhaal te blijven vertellen en te laten zien wat de gevolgen hiervan kunnen zijn.

Tijdens deze reis hebben de politiemensen 10 namen van slachtoffers van de Holocaust geadopteerd voor het Holocaust Namenmonument.

Foto: Op de rampe in Sobibor is een krans gelegd door de Nederlandse politie. Dit is het einde van de spoorbaan in Sobibor waarvandaan onschuldige slachtoffers direct de dood ingejaagd werden.

Terug naar overzicht Actuele berichten

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!