Actueel

Stenen klaar om gelaserd te worden voor Holocaust Namenmonument

02 | 05 | 2020

De voorbereidingen voor de bouw van het Holocaust Namenmonument vorderen gestaag! Binnenkort wordt er begonnen met het laseren van de 102.000 namen in de stenen voor het Holocaust Namenmonument. Inmiddels staan er 130.000 stenen klaar om naar Reijnders Graveer- en Lasertechniek in Gorinchem te worden gebracht. Het laseren zal ruim 5 maanden in beslag nemen.

Bol.com moet onmiddellijk verkoop antisemitische boeken stoppen

27 | 02 | 2020

Persbericht:
Het Nederlands Auschwitz Comité roept de directie van Bol.com op de verkoop van boeken met een antisemitische en revisionistische inhoud te staken.

Onlangs werd duidelijk dat uitgevers van antisemitische, neonazistische en revisionistische lectuur platforms als Bol.com en Amazon.com misbruiken om hun verboden gedachtengoed te verspreiden. Een duidelijk voorbeeld hiervan is het via Bol.com te verkrijgen boekje ‘der Giftpilz’, een vilein antisemitisch geschrift van de veroordeelde oorlogsmisdadiger Julius Streicher.

Lees het hele persbericht >>

Rutte heeft excuses aangeboden aan de Nederlandse overlevenden van de Holocaust en hun nabestaanden

26 | 01 | 2020

Premier Rutte heeft tijdens de Nationale Holocaust Herdenking namens de regering excuses aangeboden aan de Nederlandse overlevenden van de Holocaust en hun nabestaanden voor het handelen van de overheid in de Tweede Wereldoorlog. Het besluit van het kabinet tot het doen van excuses lijkt bij overlevenden en nabestaanden goed gevallen te zijn.
Jacques Grishaver, de voorzitter van Het Nederlands Auschwitz Comité reageerde na afloop van de herdenking op de excuses met: Fantastisch. Hier hebben we 75 jaar op gewacht. En dat hij het vandaag zegt is werkelijk waar fantastisch.
Lees meer over dit onderwerp en bekijk videofragmenten op de website van NOS.

Zeventiende Nooit Meer Auschwitz Lezing, woensdag 22 januari 2020

23 | 01 | 2020

De zeventiende Nooit Meer Auschwitz Lezing werd gehouden op woensdag 22 januari 2020. De lezing werd uitgesproken door de voormalig Bundespresident van Duitsland, dhr. Joachim Gauck (klik op de link om meer te lezen en/of om de lezing te downloaden).

dhr. Joachim Gauck

(fotografie: J. Denzel - S. Kugler)

Realisatie van het Namenmonument grote stap dichterbij

09 | 07 |2019

Het Nederlands Auschwitz Comité is blij met de uitspraak van de rechters. Daarmee komt de realisatie van het Namenmonument een grote stap dichterbij. Opgelucht dat we door kunnen, voor al diegenen die ons gesteund hebben. We kunnen ons nu richten op de toekomst.

Actie Namenmonument

Januari 2014 - heden

"Laat hun namen voortleven"

Ruim 102.000 Joodse en 220 Sinti en Roma slachtoffers van de Holocaust krijgen 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog een eigen monument. In Amsterdam zal een monument verrijzen met alle namen van de Nederlandse Holocaustslachtoffers. Al meer dan 16.000 mensen hebben het initiatief van het Nederlands Auschwitz Comité gesteund tot het realiseren van een Namenmonument in Nederland. De bouw van het Holocaust Namenmonument Nederland kan alleen doorgaan als u meehelpt het project te doen slagen. Iedereen kan meebouwen aan dit indrukwekkende gedenkteken voor de Nederlandse slachtoffers van de Holocaust. Bouw mee en ga naar www.holocaustnamenmonument.nl

 

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!