Actueel

Zeventiende Nooit Meer Auschwitz Lezing, woensdag 22 januari 2020

06 | 11 | 2019

De zeventiende Nooit Meer Auschwitz Lezing werd gehouden op woensdag 22 januari 2020. De lezing werd uitgesproken door de voormalig Bundespresident van Duitsland, dhr. Joachim Gauck (klik op de link om meer te lezen en/of om de lezing te downloaden).

dhr. Joachim Gauck

(fotografie: J. Denzel - S. Kugler)

Realisatie van het Namenmonument grote stap dichterbij

09 | 07 |2019

Het Nederlands Auschwitz Comité is blij met de uitspraak van de rechters. Daarmee komt de realisatie van het Namenmonument een grote stap dichterbij. Opgelucht dat we door kunnen, voor al diegenen die ons gesteund hebben. We kunnen ons nu richten op de toekomst.

Zitting Rechtbank Amsterdam mei 2019 Holocaust Namenmonument

28 | 05 | 2019

Op 28 mei 2019, was er een zitting bij de Rechtbank Amsterdam. Daar werd het beroep behandeld dat enkele omwonenden hadden aangetekend tegen de omgevingsvergunning die is afgegeven voor de bouw van het Holocaust Namenmonument, ook al zijn de bezwaren eerder door de commissie Juridische Zaken afgewezen. Een trieste zaak - geldverslindend en nodeloos vertragend.

Namens het Nederlands Auschwitz Comité waren aanwezig Zoni Weisz, al jarenlang lid van het bestuur en voorzitter Jacques Grishaver. Jacques Grishaver las een korte, persoonlijke verklaring voor. Lees de verklaring of bekijk de video op de website van het Namenmonument >>

Femke Halsema over de tegenstand tegen het Holocaustmonument: ‘Stop de twisten’

19 | 05 | 2019

Burgemeester Amsterdam: Verzoen je met de locatie, zegt burgemeester Femke Halsema tegen de opponenten van het Holocaust Namenmonument in Amsterdam.

NCR 19 mei 2019
Door: Thijs Niemantsverdriet

Femke Halsema vindt het „een verdrietige geschiedenis”, de twisten over het te bouwen Holocaust Namenmonument in Amsterdam. Het is, zegt ze, „pijnlijk dat er zo veel rumoer omheen is. Je zou het monument zo snel mogelijk willen onthullen, nu de laatste overlevenden er nog zijn.”

Lees het volledige artikel op de website van het Namenmonument >>

Actie Namenmonument

Januari 2014 - heden

"Laat hun namen voortleven"

Ruim 102.000 Joodse en 220 Sinti en Roma slachtoffers van de Holocaust krijgen 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog een eigen monument. In Amsterdam zal een monument verrijzen met alle namen van de Nederlandse Holocaustslachtoffers. Al meer dan 16.000 mensen hebben het initiatief van het Nederlands Auschwitz Comité gesteund tot het realiseren van een Namenmonument in Nederland. De bouw van het Holocaust Namenmonument Nederland kan alleen doorgaan als u meehelpt het project te doen slagen. Iedereen kan meebouwen aan dit indrukwekkende gedenkteken voor de Nederlandse slachtoffers van de Holocaust. Bouw mee en ga naar www.holocaustnamenmonument.nl

 

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!