"Laat hun namen voortleven"

Holocaust Namenmonument Nederland

Ruim 102.000 Joodse en 220 Sinti en Roma slachtoffers van de Holocaust hebben na meer dan 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog een eigen monument gekregen met alle namen van de Nederlandse Holocaustslachtoffers. De bouw van het Holocaust Namenmonument Nederland is mede geslaagd door de inzet en financiele steun van mensen, gemeenten en organisaties in Nederland. Iedereen kan nog steeds bijdragen aan dit indrukwekkende gedenkteken voor de Nederlandse slachtoffers van de Holocaust. Uw steun is nog steeds nodig. Velen gingen u al voor, bouw mee en ga naar www.holocaustnamenmonument.nl

Updates

Volg de ontwikkelingen rond het Holocaust Namenmonument via de rubriek actueel op onze website of ga naar de nieuwsrubriek op de website van het namenmonument.

Documentaire over Namenmonument

De film 102.000 NAMEN, Een bittere Amsterdamse affaire vertelt de ontstaansgeschiedenis van de diverse plannen die er in Nederland zijn geïnitieerd. En zal aan de hand daarvan een antwoord geven op de vraag hoe het kan dat er in Nederland anno 2015 nog steeds geen monument is dat alle vervolgingsslachtoffers herdenkt.

De film brengt het gepolariseerde proces in beeld rond het inmiddels veelbesproken plan van het Nederlands Auschwitz Comité. Het ontstaan, de ontwikkelingen en de weerstand vanuit de omwonenden die geen muren in 'hun achtertuin' wensen.

Bekijk de film 102.000 Namen, Een bittere Amsterdamse affaire via ons youtube kanaal of op de pagina Fims in deze website.

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!