'Nooit Meer Auschwitz' Lezing

Jaarlijks organiseert het Nederlands Auschwitz Comité in samenwerking met het NIOD, Instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies, en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de 'Nooit Meer Auschwitz' Lezing.

Elk jaar wordt een prominente gast uitgenodigd om te komen spreken. Aan deze lezing is een jaarlijkse onderscheiding verbonden die de naam draagt van de in 2001 overleden erevoorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité, Annetje Fels-Kupferschmidt.

Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) met middelen uit de Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en de Lotto. Uw deelname aan deze loterijen wordt daarom van harte aanbevolen.

Lezing 2020

De zeventiende Nooit Meer Auschwitz lezing zal worden gehouden op woensdag 22 januari 2020. Zodra de spreker bekend is vindt u hier alle informatie.

De lezing wordt gehouden in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam, aanvang 15.00 uur (zaaldeuren open: 14:30 uur). Na de lezing zal de Annetje Fels Kupferschmidt Onderscheiding uitgereikt worden aan de spreker. De lezing duurt tot 16:30 uur. Na afloop is er tot 18:00 uur gelegenheid om na te praten met een hapje en een drankje.

Meer over de lezing

Voorgaande sprekers

De 'Nooit Meer Auschwitz' Lezing werd voor het eerst in 2004 gehouden door Raul Hilberg. Na hem volgden vele prominente sprekers.

Lees verder

Lezing 2019

De zestiende Nooit Meer Auschwitz Lezing is gehouden op donderdag 24 januari 2019.  Lees de volledige tekst van zijn lezing op deze website.

Lees verder

Annetje Fels-Kupferschmidt onderscheiding

Aan de lezing is een jaarlijkse onderscheiding verbonden die de naam draagt van de in 2001 overleden erevoorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité, Annetje Fels-Kupferschmidt. 

Lees verder >>

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!