'Nooit Meer Auschwitz' Lezing

Jaarlijks organiseert het Nederlands Auschwitz Comité in samenwerking met het NIOD, Instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies, en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de 'Nooit Meer Auschwitz' Lezing.

Elk jaar wordt een prominente gast uitgenodigd om te komen spreken. Aan deze lezing is een jaarlijkse onderscheiding verbonden die de naam draagt van de in 2001 overleden erevoorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité, Annetje Fels-Kupferschmidt.

Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) met middelen uit de Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en de Lotto. Uw deelname aan deze loterijen wordt daarom van harte aanbevolen.

Lezing 2022

De NMA Lezing die gepland stond voor 26-01-2022 is helaas geannuleerd vanwege de huidige Corona maatregelen. Op dit moment onderzoeken wij welke mogelijkheden er zijn de Lezing alsnog in 2022 te laten doorgaan. Check hiervoor aub deze website regelmatig.

Lees meer over Debórah Dwork, de spreker van de18de Nooit Meer Auschwitz Lezing

Lees hier het interview van Ellen Lock Met Debórah Dwork in het Auschwitz Bulletin van december 2021

Meer over de lezing

Voorgaande sprekers

De 'Nooit Meer Auschwitz' Lezing werd voor het eerst in 2004 gehouden door Raul Hilberg. Na hem volgden vele prominente sprekers.

Lees verder

'Nooit Meer Auschwitz' lezing 2022

Op 26 januari 2022 organiseert het Nederlands Auschwitz Comité, het NIOD, Instituut voor oorlogs-. holocaust- en genocide studies, en de Sociale Verzekeringsbank voor de achttiende keer de 'Nooit Meer Auschwitz Lezing'. De lezing wordt gehouden door Deborah Dwork.

Lees verder >>

Annetje Fels-Kupferschmidt onderscheiding

Aan de lezing is een jaarlijkse onderscheiding verbonden die de naam draagt van de in 2001 overleden erevoorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité, Annetje Fels-Kupferschmidt. 

Lees verder >>

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!