Annetje Fels-Kupferschmidt onderscheiding

Aan de lezing is een jaarlijkse onderscheiding verbonden die de naam draagt van de in 2001 overleden erevoorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité, Annetje Fels-Kupferschmidt. De onderscheiding is ontworpen door de kunstenaar Jan Wolkers en wordt gegeven aan een persoon of organisatie die zich op buitengewone wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het realiseren van de doelstellingen van het Nederlands Auschwitz Comité.

Annetje Fels-Kupferschmidt was voorzitter van 1974 tot 1994 en daarna ere-voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité. Tien jaar na de oorlog richtte zij, samen met een aantal andere overlevenden van de kampen, het Nederlands Auschwitz Comité op, waarvan de doelstelling is: ‘Nooit meer Auschwitz’.

Meer over de lezing

'Nooit Meer Auschwitz' Lezing

Jaarlijks organiseert het Nederlands Auschwitz Comité in samenwerking met het NIOD, instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies, en de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de 'Nooit Meer Auschwitz' Lezing.

Lees verder >>

Terugblik op lezing 2018

Op 24 januari 2018 organiseerden het Nederlands Auschwitz Comité, het NIOD, Instituut voor oorlogs-. holocaust- en genocide studies, en de Sociale Verzekeringsbank voor de vijftiende keer de 'Nooit Meer Auschwitz Lezing'. De lezing werd gehouden door Professor dr. Deborah E. Lipstadt.

Lees verder >>

Voorgaande sprekers

De 'Nooit Meer Auschwitz' Lezing werd voor het eerst in 2004 gehouden door Raul Hilberg. Na hem volgde vele prominente sprekers.

Lees verder

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!