Annetje Fels-Kupferschmidt onderscheiding

Aan de lezing is een jaarlijkse onderscheiding verbonden die de naam draagt van de in 2001 overleden erevoorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité, Annetje Fels-Kupferschmidt. De oorspronkelijke onderscheiding werd ontworpen door de kunstenaar Jan Wolkers. Vanaf 2019 is er een nieuwe onderscheiding ontworpen door Tineke Nusink. De Annetje Fels-Kupferschmidt onderscheiding wordt gegeven aan een persoon of organisatie die zich op buitengewone wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het realiseren van de doelstellingen van het Nederlands Auschwitz Comité.

foto's: voor- en achterzijde Annetje Fels-Kupferschmidt onderscheiding                             

Annetje Fels-Kupferschmidt was voorzitter van 1974 tot 1994 en daarna ere-voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité. Tien jaar na de oorlog richtte zij, samen met een aantal andere overlevenden van de kampen, het Nederlands Auschwitz Comité op, waarvan de doelstelling is: ‘Nooit meer Auschwitz’.

Meer over de lezing

'Nooit Meer Auschwitz' Lezing

Jaarlijks organiseert het Nederlands Auschwitz Comité in samenwerking met het NIOD, instituut voor oorlogs-, holocaust- en genocidestudies, en de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de 'Nooit Meer Auschwitz' Lezing.

Lees verder >>

Lezing 2024

De eenentwintigste Nooit Meer Auschwitz Lezing is gehouden op woensdag 24 januari 2024.  Lees de volledige tekst van de lezing van Historicus Nikita Petrov op deze website.

Lees verder

Voorgaande sprekers

De 'Nooit Meer Auschwitz' Lezing werd voor het eerst in 2004 gehouden door Raul Hilberg. Na hem volgden vele prominente sprekers.

Lees verder

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!