Een theatrale wandeling aansluitend aan de Nationale Holocaust Herdenking

Op 29 januari, aansluitend aan de herdenking, organiseert Theater Na de Dam een speciale wandeling Tegen het vergeten. Tegen het vergeten is een theatrale route langs vergeten verhalen. In een wandeling van een half uur nemen vier jongeren u mee vanuit het Wertheimpark richting het Nationale Holocaust Namenmonument. Onderweg vertellen ze op een muzikale wijze over de levens achter de namen. We zien hoe David Sealtiel schildert in zijn souterrain op het Waterlooplein, hoe de tweeling Duizend in de tram afscheid neemt van hun klasgenootje, hoe het meisje met de hoofddoek uit het raam van de trein kijkt en hoe Betje zich staande houdt in de keuken van het kamp. Scenario's door de jongeren zelf geschreven. En ondertussen stellen ze zichzelf de vraag: hoe komt het toch dat we steeds vergeten?

“Dat jongeren in verschillende Europese steden, onder andere Turijn, Praag, Warschau, Nitra, zich in het kader van International Holocaust Remembrance Day verbinden aan de oorlogsverhalen van ouderen uit hun stad en deze vervolgens theatraal delen met hun families, vrienden en stadgenoten, biedt - met zoveel populisme, polarisatie en holocaust-ontkenning in Europa - veel hoop.”
- Jaïr Stranders, artistiek leider Theater Na de Dam

Wilt u op zondag 29 januari meedoen aan de theatrale route Tegen het vergeten?
Meld u vóór 25 januari aan want er zijn beperkt plekken. Aanmelden: via deze link of via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeCOgRBDm3qxny9itu1jfUwAn0JYUH8A5_SgSiH-eWfPxcDwA/viewform?usp=sf_link 
Na aanmelding ontvangt u nadere informatie.
Voor vragen kunt u terecht bij Andrada Maria Şimo-Mosk: andrada@theaternadedam.nl

Foto: Femke Heskes
Verder lezen

Nationale Holocaust Herdenking

Op 1 november 2005 riep Kofi Annan, toenmalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de bevrijdingsdatum van Auschwitz, 27 januari 1945, uit tot een dag van herdenking: The Holocaust Memorial Day.

Lees verder

Terugblik Herdenking 2022

Op zondag 30 januari 2022 organiseerde het Nederlands Auschwitz Comité de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking bij het Spiegelmonument 'Nooit Meer Auschwitz' in het Wertheimpark in Amsterdam.

Lees verder

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!