Herdenking 2018

Op zondag 28 januari 2018 organiseerde het Nederlands Auschwitz Comité de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking bij het Spiegelmonument 'Nooit Meer Auschwitz' in het Wertheimpark in Amsterdam.
Verzamelpunt was het Stadhuis van Amsterdam.
Even voor 11.00 uur vertrok de Stille Tocht naar het Wertheimpark. Via het Meester Visserplein, Jonas Daniël Meijerplein en de Plantage Middenlaan liep de stoet naar het Wertheimpark.
Het programma van de herdenking begon om 11.30 uur. Na de herdenking konden particulieren en organisaties hun kransen en bloemen bij het monument leggen.

Herdenking gemist?
De hele herdenking is uitgezonden door de NOS op NPO 1. U kunt deze uitzending nog terugkijken via de website van de NPO.

Sprekers
Bij het monument hebben  Mark Rutte (minister-president), Jacques Grishaver (voorzitter Nederlands Auschwitz Comité),  Jozias van Aartsen (waarnemend burgemeester van Amsterdam), Jessica Durlacher (schrijfster) en  Jair van der Reis (deelnemer NAC Polenreis 2017) gesproken. De Jizkor- en kaddisj gebeden zijn uitgesproken door Rabbijn Menno ten Brink.

Muziek
Het Carmel Quintet en het Zigeunerorkest Roma Mirando zorgden voor de muzikale omlijsting van deze plechtigheid.

Fotografie: DPHOTO/Dirk P.H. Spits

Meer over de herdenking

Nationale Holocaust Herdenking

Op 1 november 2005 riep Kofi Annan, toenmalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de bevrijdingsdatum van Auschwitz, 27 januari 1945, uit tot een dag van herdenking: The Holocaust Memorial Day. 

Lees verder

Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!