Herdenking 2017

Op zondag 29 januari 2017 organiseerde het Nederlands Auschwitz Comité de jaarlijkse Nationale Holocaust Herdenking bij het Spiegelmonument 'Nooit Meer Auschwitz' in het Wertheimpark in Amsterdam.
Verzamelpunt was het Stadhuis van Amsterdam.
Om 10.50 uur vertrok de Stille Tocht naar het Wertheimpark. Via het Meester Visserplein, Jonas Daniël Meijerplein en de Plantage Middenlaan liep de stoet naar het Wertheimpark.
Het programma van de herdenking begon om 11.30 uur. Na de herdenking konden particulieren en organisaties hun kransen en bloemen bij het monument leggen.

Herdenking gemist?
De hele herdenking is uitgezonden door de NOS op NPO 1. U kunt deze uitzending nog terugkijken via Uitzending Gemist.

Sprekers
Bij het monument hebben Mark Rutte (minister-president), Eberhard van der Laan (burgemeester van Amsterdam), Jacques Grishaver (voorzitter Nederlands Auschwitz Comité) en Sally de Wijs (deelnemer NAC Polenreis 2016) gesproken. De Jizkor- en kaddisj gebeden zijn uitgesproken door Rabbijn Menno ten Brink.

Muziek
Het Carmel Quintet en het Zigeunerorkest Roma Mirando zorgden voor de muzikale omlijsting van deze plechtigheid.

Fotografie: DPHOTO/Dirk P.H. Spits

Meer over de herdenking

Nationale Holocaust Herdenking

Op 1 november 2005 riep Kofi Annan, toenmalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de bevrijdingsdatum van Auschwitz, 27 januari 1945, uit tot een dag van herdenking: The Holocaust Memorial Day. 

Lees verder